profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Tutorial Pertama Saya!!!
  • Majlis Penutupan Bulan Bahasa!!!
  • Majlis Semaian Wahyu 2012
  • Selamat Hari Raya Aildiladha!
  • Lirik Lagu Seiring Sehaluan
  • Basikal Rosak!!
  • Tuisyen Dan Beg
  • You Belong With Me Lyrics
  • We Are Young Lyrics


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    Tutorial Mendownload dan Menginstall Cute Font

    Wednesday, December 5, 2012 @ 6:19 PM | 0 Comment [s]

    Hanya untuk pengguna Windows 7 sahaja.
     
    Assalamualaikum, fuhhh penat betol larh download and install FONT yang cute giler arh..Korang pun mesti nak Font yang cantek,sedap mate memandang.Aina kongsi web dye yeh.Font nieyh korang boleh gune kat Microsoft,Photoshop,Photoscape,Gimp ke...Dan yang sewaktu dengannyer..haha...Taip jer name Font nyer dan Aina jamin 100% font tuh akan keluar.
    Aina nak tanyer korang tau x nak install font tuh ??? Tak tau..Meh sini Aina ajar.
    Bukak Web yang Aina bagi nieyh = Cute Fonts

    1) Pilih Font mane yang korang nak download.
    2) Tekan font tuh.
    3) Akan ade satu butang atau ayat berbunyi begini :

    Download Now

    4) Tekan Download Now.

    5) Korang tekan butang yang macam nieyh.


    6) Tekan yang macam gambar kat atas.( Ade kat bawah Screen Monitor ).

    7) Akan ade keluar satu file mcm nieyh.


    Tekan gambar kalau x nampak



    8) Tekan file yang mcm gmbr kat atas tuh.

    9) Akan keluar satu lagi file mcm nieyh.


    Tekan gambar kalau x nampak



    10) Nak Install pulak.Ade nampak x Butang Install kat atas sekali.( Cube rujuk gmbr dibawah )


    Tekan gambar kalau x nampak



    11) Tekan butang Install.Akan keluar satu box kecik ( Tande tengah Install )

    12) Dah siap.Senangkan



    P/s: Kalau nak cube try gune font tuh bukak Microsoft dan pilih name font yang korang Install tadi.

    Sekian...

    FUTURE
    PAST