profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Segmen Saya Mahu Doodle Dayang Deno
  • Giveaway Tunai RM500 By Syuhadabaharudin
  • Crayon Similies
  • Balak,Iblis dan Manusia? Mana satu niey..
  • Giveaway CAsh RM350 by Emas Putih
  • The Lego Movie
  • Tak Tau Nak Campak Tajuk Apa??!!
  • Sebuah Pesanan Buat Teman Seperjuangan
  • Sahabatku Menderita Tanpa Disedari
  • Giveaway Simple-Simple by Shad


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    Our Story Our Life

    Monday, June 9, 2014 @ 7:02 AM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

    Guess what?? Hoho..tetibe je Aina rajin nak menghapdet blog nieyh...Entahlah..rasa macam nak perkenalkan budak kelas Aina..Hah?Kelas apa?? Ohoho..inilah kelas Aina yang tersangatlah OhhSemm!!



    2 AL-FARAZDAQ 2014 or known well as FARAZDAQERZ 1315

    Meh sini Aina nak describe sorang-sorang..include budak putera lah sebab Aina ter-sangatlah rajin nak meng STALK bebudax ni semua..

    Bismillahirhmanirrahim..Let's start with Majlis Tertinggi Kelas dahulu..

    Ketua Tingkatan : Izham Al-Qusyairi bin Kamalzaman.



    Dia ni bolehlah dikatakan bertanggungjawab dalam kelas.Yang tak tahan tu sebab dia kuat blushing dan ini menyebabkan  kami semua rasa dia ni ter-sangatlah ANNOYING!! Sebab apa? Sebab kalau kami panggil dia, dia akan blushing tahap INFINITY punyaa..Boleh gerenti..Yakin 100%

    Penolong Ketua Tingkatan: Nur Husna Nadhirah binti Aznan



    Seorang yang banyak sangat membantu untuk memajukan kelas. Bagus2, budak baik KAM kan, hehe. Banyak jawatan die tahun ni KUMA,KAM,PKT. Tak tahulah mcm mane rasenye. Mesti susah kan, takpe,jalankan amanah dengan baik ehh. Amanah akan disoal pada hari akhirat. Sangat menjaga hati dan perasaan orang yeke? Mesti ada benda yg x puas hati yang perlu diluahkan. Suka kongsi masalah. Eh?  Buat yang terbaik kawan, sayang awk :D P/s: Cantik kan? Tapi sayang...susah gila nak tackle..Dia ni bukan layan lelaki  ponn

    Setiausaha: Muhammad Nasiruddin bin Mohammad Idham


    Sorrylah..takda gambar.Sebab apa? Sebab dia ni TAKDA FACEBOOK!! Okeylah tu daripada iman dia runtuh..eceh bela dia nmpk??Tapi dia ni Aina rasa tak macam setiausaha langs0ng! Bukan Aina ja rasa..bdax puteri yang lain pun rasa benda yang sama jugak...Sebab apa? Sebab dia ni:



    PEMALAS TAHAP INFINITY
    SUKA AJUK CAKAP ORANG
    TAK SIAP HW
    ETC YANG ANNOYING



    Dahlah tu mengumpat pasal dia..eheh..

    Setiausaha Puteri :Khalisa Husna binti Kahar



    Comel-comel je kan budak ni, baik sangat. Kadang-kadang terlalu over. Hehee, PEMINAT SETIA DETECTIVE CONAN! Kalau nak tahu cerita conan jumpa lah dia. Bab gaya GEDIX tahap INFINITY ni bagilah kat dia sebab dia pandai bawa watak tu dengan jayanya..haha.Seorang yg sangat lemah lembut,comel,dan penyabar. :D Cat's lover Banyak membantu Husna maklumlah SU kan. Semoga berjaya!

    Bendahari : Rabiatul 'Adawi'ah binti Sabri

    Maaf,gambar dia tidak ada. Tak ada FB. Seorang yang sangatmenggelabah. hehe,rajin kumpul duit. Bendahari terbaik sejak tahun lepas lagi. Duit2,Bayar2. Haha,sampai terpaksa kutip budak puter punya. Haish,rapat dengan Khalisa,Maryam Maszli. rajin2 kutip duit ehh awak :)Putera takda Bendahari adalah disebabkan oleh tidak ada rasa TANGGUNGJAWAB itu...eheh

    AJK 3K: NUR HASZYRRA SABRINA BT.HASRY



    Poyo tak? Haha, inilah BESTIEZ saya dari Sekolah Rendah.Jangan jelez taw..ehehks Harap kenal pasti ye. BUDAK PALING PANDAI JIDDAN dalam kelas. Hanya merendah diri sahaja. Ada DSLR,bercita-cita hendak membawa ke sekolah,haha. Suka KOREA, hanya sudi menadah telinga sahaja kalau cerita. Uthman empire. Gila-gila jugak dalam kelas. Duduk di depan sekali. Budak row depan semua pandai-pandai rajin-rajin. Haha. Mesti ada tajuk yang dia boleh menang kalau berkelahi dgn dia. Sabar je lah, semoga berjaya dalam exam bro :)Kalau masuk Debate Competition mesti Juara berpihak kepada dia sebab dia ni ada hujah yang SECRET n OHHSEMM



    AJK BOARD : NUR FATAHIYAH BT.KAMALUDDIN

    Seorang yang sangat periang bersama rakan-rakannya. Mukanya yang suka senyum dan buat lawak boleh memecahkan kelas kami. EXO luverss, terutama D.O. Tak faham. Ape ape pon die adalah seorang yang sangat rajin menyiapkan hw. Dialah yang pertama siapkan hw. Haish,semua pelik. Kalau waktu prep,die je relaks. Semua dok buat hw. Haha,die ada banyak kucing kat rumah -_- sekarang ni bertambah-tambah. Jangan lupa,dia pelajar terbaik SDKA kat daerah die. Wuuuu,tahniah Fata. Selalu bergaduh pasal bola dengan mek2 Kelate,hehe. Kita selalu bersama waktu MAT,kadang2 pembentangan sama. Kan3? Harap ukhuwah kita berpanjangan :D

    AJK KEROHANIAN : NURUL FATHIYAH BT. ZAINUDDIN

    Aip2 dia yang belah kiri eh. Baiklah,die merupakan seorang pemimin batch kami semenjak form 1 lagi. Seorang yang sangat baik,boleh masuk dgn semua orang. Pandai slow talk dgn orang,rasenye semua bende pasal bercakap-cakap die pandai kot. Rajin,pandai with Zie. Suka bantu orang kalau kesusahan. And suka belanja. Hahahahah, kami row depan selalu pusing belakang. Ei2, terima kasih sebab selalu bersama-sama waktu senang dan susah. Ohh lupa,kita satu negeri yeah. JOHOR. Tahniah pangkat 1 ;) Keep smiling sister.

    AJK DISIPLIN : NUR HASANATUL HUSNA BT. MD AZLEE

    K,tiada gambar lagi. Haish,budak ni pendiam dalam kelas. Sejarah je dia baca. Tahniah! Tak tahu mcm mne dpt AJK Disiplin. Haha,tak tahu nak desskraip ape lagi. Kalau die bad mood jangan lah kacau die -_-. Menakutkan. Serious! Haha,budak Johor jugak. Segamat! Woooo,tapi die Jementah. K,natul jage diri elok2 na, :) always.

    MAJLIS PIMPINAN PELAJAR *Pengawas Sekolah: MUHAMMAD SYAFIQ HAKIMI BIN LOKMAN HAKIM

    <--

    Okey..budaknya yang duduk kanan sekali..Aina dah bagi anak panah dah kan???Dia ni merupakan satu-satunya MPP dalam kalangan batch Ittizan yaitu batch Aina.Bolehlah dikatakan bertanggungjawab dan dia ni bekas Ketua Tingkatan kami..Budak ni sangatlah pemurah..Dengan apa?Korang tanyalah sendiri..Tapi,berdasarkan persepsi Aina*eceh kau..Dian ni pemurah dengan pertolongan..*almost, Aina tak taw macam mana dia boleh dipilih sebagai MPP..Rajin lah jugak..Dia lah yang tolong gantikan mana-mana pelajar putera yang TERLEBIH 'RAJIN' bertugas..Tapi budak-budak ni cakap yang dia ni berubah 360 darjah lepsa dilantik jadi MPP..Memang punn lah.Berubah apa, Aina tak nak gitau sebab itu aib dia..*eceh..kau!tumbuk karang...hehehehe..

    Okay..mari kita teruskan dengan Jamaah FARAZDAQERZ yang OhhSemm

    NURUL MAWADDAH BT. MOHAD FAIZUL

    Yup,dia adalah pelukis di kelas kami. Semua gambar dekat pintu,C.O, semua dia lukis. Tak tahulah tgn jenis ape dia ni. Hehe, Bersama rakannya Fatimah! Okay,spectacles. Seorang yg sangat kelakar dan pandai berbahas di kelas. Monsieur menggelarkan dirinya sebagai lelaki? Hehe, okay. Satu teammates hoki. Orang Seremban. Rajin bagi Oreo. Terima kasih. Hehe,birthday kite bgi satu bar tau, heh? Pandai Jepun! Kita prep malam satu meja,sama-sama belajar,main-main. Kan? Hehe,buat bising. Thanks Wadah for everything. <3

    FATIMAH AZ ZAHRA BT. SAFE'E

    Suka melukis. Sangat periang,suka sangat anime. Kalau nak tahu cerita Jepun or anime,jumpa dia. Nanti die akan cerita dri A-Z! Hmm,seorang yg boleh kawan dengn semua orang. Semua cepat sihat ye Timah :) 
    Ajar kite Jepun eh. Kalau waktu Jepun,tekun je die. Hish, jealous. :p bye2

    NUR AMIRAH BATRISYIA BINTI AZNI

    Die belah kanan,seorang yang sangat hmm rajin. Suka kacau orang. Hey2 kawal temper eh, hehe. Suka tolong org kalau kesusahan,rajin belanje orang..Hockey player..aip.Jangan main-main..Kecil-kecil cili padi taw!!. Haha. Lahir diJOHOR,rapat dgn Zyrra *bestiez saya. Suke cari masalah eh? Hehe,gurau2.Duduk belakang saya..Kalau gelak,comel ja..hehe..rasa nak cubit-cubit..Boleh dikatakan kamus BAK bergerak..haha Rajin membaca oo. Gud luck kawan.

    SHAMILAH BT.ISHAK
    Aip2 gambar die memanjang lah pulak. Shamilah,sedap name tu,kawan sejak form 1 lagi. Haha,Dia duduk belah saya tah0n niey..Meryam jangan jelez..haha Hmm, die rajin posing -_-. Hehe,bagilah camera kat die. Mohon. Temmates hoki. Fakta : Budak Farazdaq merupakan kelas yg paling ramai masuk hoki. Haha,ade hasutan :o. Hehe, sangat rajin decorate buku. Bagilah die kertas lukisan dan warna. Sangat suka bergurau dn kadang-kadang boleh buat orang jadi gile. Haishh. k,jage hati jge iman jaga diri Mila.Dia ni pandai acting..terutamanya bab ROMANTICO...serahkan kat dialah yan? MOHON.. 

    NUR SYAZWANI BT. ZAINAL ABIDIN


    Belah kanan. Mek Kelate. Wani wani, seorang yang sangat ceria plus hyper plus lawok. Haha, selalu kacau die. Kalau nak perang Negeri antara KELANTAN DAN JOHOR no 1 lah jawabnye. Hehe, keep strong kawan. Rapat dengan semua orang. Pandai merajuk :p wani ingat belanja naik sekolah nanti atau bagi saye keropok dari Kelantan! Katenye kedai belakang rumah :p haha. Okay bro,stay laughing and keep smile. Your eyes so shining :p haha. Satu dorm..dna semestinyalah Satu rumah sukan..GO ABU BURN!! :D

    FATIN NURSYAHIRAH BT. ABDURAHMAN


    Asalnye Kelantan tapi duduk Bangi. Haish,manjang cite pasal Bangi je. Tak faham. Seorang yg sangat mempunyai suara yg unik *wonder. Duduk depan dia. Kalau gaduuh mcm ada tembok cina yg memisahkan. Haha, ye2 pembentangan Mira dan Wani berdua selalu bersama. Sampai ade yg kate 'Bilalah kite nak lain group' -_-. Haha, stay calm ehh. Jgn lupe hadiah Mira! Semoga berbahagia bersama DIA. Hehe, selalu kongsi cerita tentang ......... hehe, biarlah rahsia kan kan kan?Dia ni kuat PERAH SANN..

    FARISA IZZATY BT. MD JALALUDDIN





    Budak Pinang. Aiseh, bangga kot. Haha,duduk depn dia jugakk. Kadang-kadang selalu sangat gaduh,share makanan,cerita dll. Selalau baku kan perkataan die. Haha, aip2 taglinenye. Teammates hoki woo,tak mengenal erti kalah. Dielah yg selalu bersemangat kalau nk turun padang -_- tak faham! Walaupun yang lain susah nk turun ajak jugak. Takpe2. Peristiwa haritu simpan elok2 ehh, ingat Allah tak akn membebani seseorang melainkan sesuai dgn kesanggupannya. Stay strong girl.

    SITI MARYAM BT. MOHD ZUBAIRI

    Aik2 pakai spec pulak. Cun budak ni! Haha, budaknye ikut emosi jugak kadang ok kadang ko. Haha. Asal Gerik,Perak. Kawan gaduh,gembira,lepak,sedih,share story,study. Haha, mcm2 kenangan dgn budak nih. Alhamdulillah u are getting better dear. Good luck in ur life sister. Sayang awk lebih. Ops2 teammates hoki jugak. Haha, main lek lok tau. Haha, banyak gile gambar awk kat FB. Pandai posing kan. Haha, beta hanye like,like dan terus like. Ni gambar terbaru die haha. Jangan sedih2 tau

    AHMAD SYAKIR BIN JAMLI


    Budaknya di sebelah kanan ya..Dia ni minat sangat baca novel english..Aina pun tak tau sebab apa tapi kalau pergi library mesti novel english yang dipilih..satu kemestian...Dia ni jenis yang senang nak kerjasama dengan budak puteri selain rajin bertugas..Wahai putera-putera sekalian silalah contohilah dia ya?Nak kata pandai,Aina sendiri tak tau sebab Aina tak rajin nak menghapdet mereka punya result..okay?

    AMIR NOORTHAQIF BIN SHAHLAN


    Dia duduk sebelah kiri sekali..Comel jer budak ni..Kecik jer tapi dia ni pendiam jugak,kalau cakap dengan puteri dia tak pandang pun kami.Dia akan pandang tepi..Ya! Bagoz!Contohilah dia,tapi kalau terlalu over boleh menyebabkan salah faham..Sebagai contoh "Budak ni cakap dengan ana atau kerusi?" ehehe..Saja ja tu..

    MUHAMMAD AFLIN ISKANDAR BIN ABDUL RASHID


    Hehe..kecik je kan budak ni?Tapi jangan main-main..Terror Jepun ni!! Kiranya dia ni tergolong dalam kalangan budak genius..satu-satunya dalam kalangan budak putera.Untuk subjek Jepun jelah eh???
    Yang lain tu Aina tak taw..Dia ni kreatif lah jugak.Dia pernah bagi Aina apa tah..Tapi kreatiflah jugak,Aina simpan lagi benda tu..hehehehe..Buat kenangan Farazdaq...Ganbatte Kudasai!

    MUHAMMAD AFIF BIN BORHANUDDIN


    Haha.,.Kalau nak tau,dia ni adalah gangster kelas kami.Lebih kuranglah sebab dia ni spesies yang tak dengar kata,suka buat sesuka hati,kurang ajar tahap nombor satu!! Lagi-lagi dengan sensei kesayangan kami yaitu Sensei Mazuin..Tapi dia ni bijak pandai kot..Markah dia ni standing dengan Zyrra lah..Tapi sayang, attitude dia ni tak bag0z sikit.heheh,.Aina tak tau kenapa dia tak boleh nak sesuaikan diri dengan iklim di SMAPL ni..Haish..Praylah for him..

    MUHAMMAD ZAMIR HUMAIDI BIN MUZAMIR


    Budaknya yang pakai baju warna merah jambu tu hah..Seorang pustakawan yang berjayalah jugak,pendiam dalam kelas.Kitorang gelar dia 'Najib' sebab dia ni kalau bangkang something mesti buat gaya Najib..ehehehehe..Apa lagi ek?Muka dia serius nampak macam dia ngantuk tahap cipan punya..Apapun, Good Luck ya kawan..! :3

    AIMAN SYAFIQ BIN RASHID


    Ini budak,Perlis mari..hehe, sama dengan tempat tinggal Aina masa kechik dulu.Dia ni jenis yang selamba badak,dan macam-macam lagi *Aina tak taw nak describe cana...Antara budak yang 'rajin' bertugas kelas..hahaha..Nak kata pandai, Aina tak tau..tapi kalau diorang study,bolehlah score, nak tak nak je diorang tu..Adalah penyakit M tuu..Ha! Dia ada kata pernah nampak muka Aina kat Perlis tapi Aina tak pernah nampak muka dia walau sekali punn..Iras-iras adalah..Entahlah,orang lain kutt..

    MUHAMMAD HAZWAN FAIZ BIN SOPIAN


    Dia ni jenis yang pendiam sikit tapi sekarang mulut dia dah boleh buka sikit,dulu dia ni kira budak skemalah jugak tapi sekarang,hampeh weyh..Mungkin terikut dengan perangai budak-budak yang lain kut yang duk sama gangsternya..Haish...apalah spesies mereka ini?Dia ni selalu kena denag sensei sebab otak dia jenis tak nak berkerjasama waktu subjek Jepun..Aina tak tau kenapa,mungkin sebab malaz nak study kutt..Ganbatte ya kawan!

    MUHAMMAD AMAL 'ADLI BIN AB RAHIM


    Agak-agak korang yang mana?? haha..dia yang hujungg belah kanan tu hah..Hensem? Bolehlah,dia ni jenis yang suka sangat duk layan budak puteri lagi-lagi kalau ada yang boleh buat sembang..Tapi maklumlah kelas kami ni jenis yang skema sikit jadi jangan berharap yang korang boleh sembang sesuka hati ja denga budak putera.Nanti ada yang pandang slack terutamanya Ketua Batch kami yang terchenta...haha..Dia ni minat dekat PKT kesayangan kami yaitu HUSNA..Tapi macam yang Aina terangkan, husna ni jenis tak layan budak putera..Just Give Up lah eh?

    MUHAMMAD ZAFAR FARIDUDDIN 


    Budaknya yang pakai baju hijau belah kanan..Dia nilah yang tisu tulang belakang dia koyak tu..Kesiankan??
    Dia ni boleh dilabelkan as Sleeping Beauty?? Sebab apa? Sebab dia ni kalau ada masa lapang mesti dia akan tidur.Dia ni juga sama spesies dengan Thaqif sebab dia jenis cakap pandang tempat lain dan suara dia seperti semut, jadi menimbulkan rasa sakit hati dalam diri anda kalau bercakap dengan dia..Terutamanya Aina sebab Aina jenis yang kurang sabar eh..harap maklum..Dia terror lah jugak sebab dia ni bekas budak Maahad mana tah..Dia ni selalu kena psiko dengan budak lain sebab apa Aina pun takk tau..

    MUHAMMAD ZIKRI BIN SALEHUDDIN


    Budak ni tak comel punn..Hatrap maklum, sebab apa? Sebab mulut dia jenis tak ada insurans..Suka cakap lepas tanpa memikirkan tentang dunia di sekelilingnya..Buka nak mengumpat cuma, err...apa-apa jalah..Dia ni antara budak yang suka membuli,masa zamn kewujudan Asyrafi *lemah-lembut *kalah perempuan..Dia nilah tukang mengusik nombor satu!! Sampai budak tu pindah sekolah..eherk,sebenarnya kami pun tak suka sangat denga perangai Asyrafi ni sebab dia ni suka tenung budak puteri..Eh, dah masuk cer orang lain pulak..Apa ek nak describe budak ni??? Biasa-biasa ja budak ni..Rasa nak bagi flying kick ja kat mulut tu..Kurang ajar dia boleh masuk spesies Afif tadi....

    MUHAMMAD ARIF BIN BADRUDDIN


    Dia ni boleh lah nak dikatakan baik..Dapat gelaran Raja Muda,sebab apa? Aina pun tak pasti, mungkin sebab masa pembentangan BM dia dapat gelaran 'Raja' sebab dia fokus masa pembentangan..Maybe???Nak kata rajin, bagi Aina dia ni TAK RAJIN LANGSUNG!! Sebab dia ni antara pelajar-pelajar yang suka ponteng bertugas dan menyebabkan Aina dan budak puteri yang lain kena bertugas sorang-sorang..Tapi kalau tanya budak putera mestilah diorang cakap dia ni rajin gi la nak mampos kan?? Siapa ja yang tak nak bela kawsan sendiri even Aina pun akan bela kawan Aina sendiri..Dia ni boleh dikategorikan sebagai budak yang Pendiam, tapi dia ni lain sikit sebab dia suka gelak 3 saat *macam tepat je kau kira...Dia ni suka la jugak bertanya kalau dia tak tau tapi dalam bertanya tu dia tak pernah serius, mesti diselang-selikan dengan gelak 3 saat nya tuu *suka hati aku ja bagi gelaran..Aip, panjanglah pulak ayat Aina kali ni...Okeylah Aina berhenti dekat sini ja..

    Alhamdulillah dah cukup ahli FARAZDAQERZ. 31 including me. Haha,malas nak deskraip diri sendiri. Nanti lain pulak jadinye. Haha. Baiklah rakan-rakanku sekalian 3 hari saya siapkan. Nak buat kenangan waktu F5 nanti. Hehe,bce balik tergelak sorang2. Haha,maaf kalau ade salah silap yg saya tulis. The last thing :
    -UKHUWAH IS ABOUT TO COMPLETE EACH OTHER

    Terima kasih. Enjoy reading :)

    Please credit to my dearest friend---> Amirah Batrisyia 
    .

    FUTURE
    PAST