profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Segmen Saya Nak Doodle 48 Jam
  • Our Story Our Life
  • Segmen Saya Mahu Doodle Dayang Deno
  • Giveaway Tunai RM500 By Syuhadabaharudin
  • Crayon Similies
  • Balak,Iblis dan Manusia? Mana satu niey..
  • Giveaway CAsh RM350 by Emas Putih
  • The Lego Movie
  • Tak Tau Nak Campak Tajuk Apa??!!
  • Sebuah Pesanan Buat Teman Seperjuangan


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    Aku adalah AKU!

    Friday, August 29, 2014 @ 9:49 PM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

    Bismillahirahmanirahim..

    Dah termaktub aku akan lalui frasa ni. Dan aku masih keliru, mungkin kerana diri ini masih banyak cacat cela, kurang di mana-mana dan masih jahil. Setiap kali aku lemah, aku pelik, sebab akan sentiasa hadir orang yang bagi semangat. cerita dulu. tapi sekarang bila dah duduk dalam kasut 'seumpama' itu, seolah-olah aku tersedar, bangun daripada lena yang cukup panjang. Ini masa aku berjuang! tapi, dunia itu seperti roda, kadang-kadang kita di atas, kadangkadang kita di bawah... Mungkin sekarang aku di atas, tapi satu masa yang pasti, aku akan tersembam ke bawah. Semoga saat itu, aku kuat dan aku mampu memberi 'senyuman'. 






    ''setau aku la.. ittizan kan, orang selalu bagi harapan. sebab ada orang-orang hebat. sekarang takkan nak hancurkan harapan tu?''


    '' who says? sape ckp kau x kuat? kau tau x bende first aku blaja kat sini ape? you don't need a title to be a leader.''


    "setiap dari kita ade potensi yg tersendiri . sbb itu tuhan menjadikan manusia khalifah di muka bumi ini"

    '' kau x perlu pun paksa diorang ikut ckp kau.kau just tunjuk kau siapa , apa yg kau nak , dan apa kepentingan kau pada batch''


    Hmm, terima kasih, untuk segala kata-kata tu. yup, aku perlu carik diri aku yang 'hilang' tu balik. Semoga Allah permudahkan, biiznillah, insyaAllah.

    kadang-kadang untuk carik diri kau balek, tinggalkan kawan-kawan kau. Memanglah dengan kawan-kawan kau happy happy, gelak gelak, tapi kekadang, tu yang mematikan hati. Tak salah okay nak tinggalkan kawan kawan untuk carik diri kau balek, untuk dekat dengan Pencipta, untuk carik 'hidayah' yang hilang tu balek. sakit memang sakit, tapi tak ada pun perjuangan dalam dunia ni yang tak sakit ye cik Aina. jadi, kuatkan hati, face this obstacle with imaaan and tawakal. and tak menjadi satu 'jenayah' untuk kau berubah menjadi seorang yang pendiam, seorang yang senyap, sebab orang yang pendiam itu ialah orang yang kuat berfikir dan terus berfikir. so, no doubt, its okay. its fine! :)

    -- JOM KELUAR DARIPADA 'ZON SELESA' UNTUK SELAMATKAN IMAN DAN AKIDAH!--

    '' Ya Allah yang Maha Mendengar setiap rintihan hambaNya, jauhkanlah aku dari kealpaan dan kelekaan sehingga aku terlupa menyebut namaMu. Berilah taufiq dan hidayahMu pada aku. Iringilah langkahku yang kian melemah ini. Pandulah diriku ke jalan yang benar. Tuntunlah aku, wahai zat yang Maha Agung. Aku lemah, dan hanya pada Kau aku bersandar. ''

    Kuat ye cik Aina ye.
    Sebab Allah tu dah janji ,
    'setiap kesulitan itu ada kesenangannya.'
    :)

    #SelfNoteMasa untuk menghitung diri sendiri. Masa untuk kembali fokus. Masa untuk jadi 'aku' sendiri. Masa untuk belajar 'buang' jahilliyah dalam diri.
    Tuhan, pandulah derapan langkah ini.


    credit:Kak Nisaq

    FUTURE
    PAST