profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Momotaro
  • I'm A Dead Meat
  • Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)
  • Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen
  • Friend of Mine..
  • Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia
  • Dialog Bayi dengan Allah Sebelum Lahir ke Dunia
  • Aku adalah AKU!
  • Segmen Saya Nak Doodle 48 Jam
  • Our Story Our Life


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    Dakwah

    Saturday, November 22, 2014 @ 10:16 PM | 0 Comment [s]

    PERHATIAN!! ENTRY INI BERTARIKH 19 NOVEMBER 2014..HARAP MAKLUM!

    \Assalamualaikum/

    Dakwah, dengar macam senang..Mesti duk pikiaq yang Aina akan membebel tak tentu hala kan? Aina bukan pendakwah, bukan juga da'ie.Aina cuma pelajar Tingkatan 2 Al-Farazdaq yang menuntut di Sekolah Menengah Agama Persekutuan Labu a.k.a SMAPL dan mengambil Bahasa Jepun sebagai Bahasa Antarabangsa. Juga menjadi bakal jenazah suatu hari nanti

      Orang yang berdakwah ni, kena ada skill bahas, kreatif, bahasa yang baik dan mudah untuk disampaikan supaya meresap ke dalam diri yang didakwah..Aina cuba berdakwah, err...tak naklah pakai ayat tu, cam skema je! Aina cuba menasihati kwan Aina yang dah tersasar sebab Aina tak tahan tengok dia terus-menerus tersimpang dari jalan yang benar.Menjadi tanggungjawab Aina untuk menarik dia kembali ke jalan yang lurus, jalan yang diredhai-Nya.Bukan mudah, bila hati dah sayang pada jejaka idaman hati, sangatlah susah untuk menghalang dari terus menyayanginya.Aina pernah mengalami rasa itu, tapi..Alhamdulillah,Allah masih sayang pada AIna,Dia 'jentik' hati Aina supaya kembali ke jalanNya.Kawan-kawan pun banyak menyokong diri Aina membuatkan hati Aina lebih kuat untuk menghadapinya...Dan sekarang, target Aina cuma satu,mencari redhaNya. Okey,tutup cerita pasal Aina. Back to our main story, nasihat yang Aina berikan pada dia taklah sehebat Said Nursi berdebat, tak juga sebijak Nabi Yusuf a.s mentafsir mimpi dan tak juga selembut Nabi Muhammad s.a.w berdakwah pada umat manusia.Hanya sekadar nasihat yang biasa menggunakan prinsip 'Amanah dan Larangan'...Bukan mudah untuk membina dan menyusun ayat supaya dia memahami apa yang cuba disampaikan..Hanya berserah kepadaNya supaya dipermudahkan segala urusan dan dilembutkan hatinya..


    Keputusannya? Entahlah, Aina sendiri tak pasti tentang itu. Bukan kerana Aina berputus asa, tapi kerana Aina memberi ruang dan waktu untuk dia berfikir dan membuat keputusan yang terbaik demi masa depan yang terbaik...Dan Aina hany aperlu redha,pasrah menyerah dan terserah... >.<

    \Assalamualaikum/


    FUTURE
    PAST