profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)
  • Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen
  • Friend of Mine..
  • Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia
  • Dialog Bayi dengan Allah Sebelum Lahir ke Dunia
  • Aku adalah AKU!
  • Segmen Saya Nak Doodle 48 Jam
  • Our Story Our Life
  • Segmen Saya Mahu Doodle Dayang Deno
  • Giveaway Tunai RM500 By Syuhadabaharudin


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    I'm A Dead Meat

    Saturday, November 22, 2014 @ 8:23 PM | 0 Comment [s]

    PEHATIAN! POST NI BERTARIKH-KAN 10 NOVEMBER 2014..HARAP MAKLUM..

    \Asslamualaikum/

    Fuhlamak! Gila gempak tajuk dia.Tak de tajuk yang lebih gempak ke Aina? Gaya macam kau berhutang ngan 'Along' pastu kena kejar dengan diorang guna parang! Wakaka...apa dramatik sangat ayat kau ni Aina?Kembalilah ke pangkal jalan wahai Nur Anis Aina binti ShahRizal!

    Kembali oh Kembali
    Kembalilah ke dalam diri 

    Oi..oi..Back to our main topik! As far as you know..I ada ujian tahfiz today pada jam 2:30 petang..Gila mak datuk dia punya susah weyh! Dahlah giliran ke-3, memang I rasa macam nak lari je..Jantung ni tosah nak cerita lah..macam baru lepas marathon aje! Dahlah tak bagi tau surah ape, random bahagian yang I tak berapa nak lancar sangat..Memang duk tersengih-sengih macam kerang tak wangi jelah depan pak Ostaz tuu..Nasib baiklah ustaz yang uji I tu baik uolls..Sorang tu duk ajar I tajwid masa Tingkatan 1 yang sorang tu dok jaga kelas tasmik I..Dan I adalah orang yang paling ranchokk dalam bilik ujian tuu..Sebab apa? Sebab nya ustaz tu duk asyik suruh I tenang and banyakkan berselawat sebab I dah gelabah pada tahp gaban dah tu..Group A punya ustaz pun baik cuma muka dia memang serius..Pasal tulah budak lelaki tahun lepas tak lepas gred Mumtaz..I ni group B..Lupalah nak cakap, kelas tahfiz Form 2 ni ada dua group sebab bilangan dia menyamai satu keas..Dalam 30 lebih gitu..Form lain sume satu kelas ja..Kelas kami terlampau ramai sampaikan waktu tasmik ade few yang kena masuk tasmik dengan Form lain atau kami panggil ikut Tahap..Back to ujian tahfiz, I dapat surah Al-Insan,Nuh,Yasin,As-Sajdah,Al-Jumu'ah...Untuk Tahap 2 a.k.a Form 2 ni kami kena hafal surah2 MTAQ..Adelah dalam 9 surah kesemuanya : As-Sajdah, Al-Jumu'ah,Nuh,Insan,As-Saff,Yasin,Al-Waqi'ah,Al-Mulk dan Ad-Dukhan..Bagi budak2 yang memang asal sekolah dia adalah Sekolah Tahfiz konfem korang cakap kami ketinggalan zamanlah..Patutnya Form2 ni dah berbeelas-belas juzuk-lah..Tapi....untuk pengetahuan uolls, sekolah I ni jenis sekolah kerajaan, Program Tahfiz ni kira macam bukan main lah..Sape nak masuk dialu-alukan..Nak menghafal kena cari masa sebab waktu specific kitorang hafal cuma 15 minit pada waktu pagi..Mana nak cukup weyh! Sekolah ni more to ACADEMIC than RELIGION..Bab agama ni mana nak amik berat sangat pun..

         So uolls, I dah merdeka untuk FORM 2!..I ulang, FORM 2! Tahun depan I PT3 kay? PT3 yang diobligated from PMR! OMG! Speaking kau nyah! PT3 tu,soalan dia bapaklah KBAT nak mati..rasa macam ape je..Otak dak-dak Malaysia ni kan KBAS (Kemahiran Berfikir Aras SIFAR!)..esh!Dan I skarang tengah free! Wohoo! I ulang kay, FREE UNTUK FORM2 SAHAJA!! Peperiksaan I pun baru je habis hari ini, patut habis masa hari Jumaat hari tu tapi sebab ada Gotong-Royong Perdana..eishh..Lifeless betullarh! okaylah uolls, I berundur dulu kay? Sorrylah kalau uolls rasa otak I ni mereng ke hape ke sebab selama ni I guna nama ni duk tetiba guna "I" pulak..Tetiba rasa nak bunag tebiat ke Lautan Hindi, mana taw boleh jumpa ngan MH370..wakakaka..jkjk...Okay arr, dari tadi duk kata nak blah tapi tak blah-blah pun..nak kena ligan dengan penyapu lidi kut baru nak berambus dari entry ni gamaknya..? Hush..ber'loghat pulak kau eh Mak Jah! Dah..dah.. caw cepatlah I oii..jemu aih duk baca hang punya entry yang panjang berjela-jela nih..

    \Assalamualaikum/

    FUTURE
    PAST