profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Takda topic..Just wanna rite it
  • 1st GiveAway by Anamizu
  • Jamuan Akhir Tahun
  • Dakwah
  • Momotaro
  • I'm A Dead Meat
  • Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)
  • Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen
  • Friend of Mine..
  • Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    Chinese New Year

    Friday, February 20, 2015 @ 8:49 PM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

    I'm sorry for the past entry yang aku duk merepek tahap gaban tulah...Nak buat cam mana en dah time tu aku rasa nak tulis, aku tulis arr...So, dari tadi aku duk cari blogskin yang lawa pelas kiut-miut, tapi tak jumpa jugak..Jumpa yang ni ja, takpa bersyukurlah daripada takda kut..Ingat kan aku nak cari warna biru...Dah takda,, hitam pun jadilah..Haha..gothic girl.mwee...Sebenarnya skin ni aku pernah guna..zaman dolu-dolu laa..

      So, aku macam takda idea sangat nak hapdet ape benda so, aku akan merepek jelah kat sini..Back to discussion..*ade discussion ke? Cuti CNY ni memang aku rasa macam tak cuti ja sebabnya.well, macam biasalah, cikgu mesti bagi bekal yang belambak-belambak punya..Lagi-lagi aku ni dah masuk Form3.Kira macam depa nak bagi aku study gila-gila supaya result aku pun gila-gila..haha..*nasib orang dia tak gila jugak
    Aku pun bertungkus-lumus nak siapkan semua benda-benda ni dalam masa kurang seminggu, dengan pelbagai rintangannya like asdfg *aishh.. Tapi takpa sebab aku dah siap pun..haha, havoc gila cara aku siapkan, bilik ni memang dah bersepah tahap gaban dah pun campur adik aku yang Syiqin ni pun kena buat kerja macam aku jugak.SEJIBAN KUTT!!!..Memang bilik ni dah berantakan tahap gila gaban dah..Haha, aku baru ja kemas tadi.*mwee..dah kemas dah 

      Kelmarin, kami satu keluarga pi rumak pak ngah aku sebab dia ada buat cam reunion of da family coz cousins aku nak fly overseas to Brisbane, Aussy ikut jejak abang dia..Kami panggil dia kakcik dan abang dia kami panggil abang la..nak panggil apa lagi enn..So, macam tak sangka arr semalam semua family ada..Yalah, kami tinggal jauh-jauh kut..Kakcik aku punya family tinggal Perlis, aku kat Seremban , Pak Ngah aku tinggal Bangi n Pak cik aku tinggal Penang..So, memang cam OhhSemm arr bila semua dapat kumpul ramai-ramai kat rumah Pak Ngah aku..Lengkap semua family and we called it as Hj.Hamzah and Coperation..So, it was an awesome day..Pak Ngah aku masak nasi briyani with kambing..And it was SUPER DELICIOUS!! Aku yang memang dari dulu tak makan kambing terus makan and siap tambah lagi..haha..

      Then, cousin-cousin yang remaja ni out gi  IOI City Mall..Jalan-jalan ramai-ramai, naik dua kereta..We have 9 people there.macam bawak rombongan pun ada jugak..haha..but that was really-really FUN and EXCITING!! Kami jalan-jalan kat sana daripada waktu after Zuhur sampailah pukul 6 petang...Lama enn..Then Kakcik aku beli kek Chocolate Indulgent kat Secret Recipe untuk Mak Ngah punya birthday semalam...Kak Mira beli Big Apple..Pakcik beli sate..hadoii..kenduri la jawabnya.haha...Takpa..bukan selalu pun kan??!! Memang best gila dapat jalan ngan cousins yang jarang nak jumpa sebab masing-masing busy ngan kerja and study...So, ni jelah mas nak enjoy sama-sama pun..Full with Happiness jaa...heee

      But, then something happened!! -_-..Like asdfgh jaa..* aishh spoiler kut...hadeh, tapi takpa sebab aku tak ambil port sangat pun..Let bygones be bygones..Lepas Isyak kami makan kek chocolate indulges yang kakcik belanja tadi sempena birthday Mak Ngah aku..So, happy that moment, kami snap gambar and then balik rumah..Esoknya kami tak dapat nak hantar kakcik ke airport due to tah incident..But it's okay coz abang ngan Kak Mira duk send gambaq..jelez jugak tapi nak buat macam mana enn...Bukan reti drive pun..haha..Okay, that's all yang aku nak share today..SYS 

    FUTURE
    PAST