profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • Wut EVA
  • Chinese New Year
  • Takda topic..Just wanna rite it
  • 1st GiveAway by Anamizu
  • Jamuan Akhir Tahun
  • Dakwah
  • Momotaro
  • I'm A Dead Meat
  • Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)
  • Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    Teenagers Nowadays

    Monday, June 8, 2015 @ 6:06 AM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

    Ada pasangan hidup macam dah jadi benda biasa dalam hidup . yang tak ada sibuk cari , yang ada sibuk menunjuk nunjuk . come on guys , aku tulis atas dasar aku juga remaja . Aku pun pernah alami semua yang remaja lain alami dan semua orang nak rasa . hhmmm .

    Aku cume pelik ada yang sanggup nangis sebab ditinggalkan , sanggup berhabis duit untuk dapat perhatian sanggup gadai maruah semata mata lelaki atau perempuan seorang . Well , rasa ingin dicintai itu fitrah , tapi tengok umurlah brader . Kalau setakat umur sama dengan aku , 16tahun , takpayahlah . banyak lagi benda lain yang boleh kita fikir .

    Bagi aku , perasaan cinta itu sendiri boleh mengusutkan hidup . memang indah waktu mula2 , waktu rasa cinta tu mekar . tapi , cuba ada masalah siket , tak ke menangis tak berlagu setiap masa . pandai2 lah menilai . kita remaja . semua pun dah besar . takkan nak parents tengok 24hours.

    namun , untuk yang memang 'stick' dengan pendirian dia , teruskanlah . nak bercinta , dipersilakan . Aku bukan menggalakkan tapi itu pilihan diri sendiri kann . Tapi , kawan2 . ingatlah , takcukup ke kasih sayang family kita ? takcukup ke cinta Allah dan rasul (*yang paling utama*) untuk kita ? Rasa cinta tu pun Allah yang campakkan dalam hati , jadi baik mengadu je dekat Allah . hati taksakit , otak tak kusut rasanya .

    Okay , semoga rasa cinta yang Allah anugerahkan itu kita jaga elok2 . kenapa nak risau , jealous dengan orang lain sedangkan Allah dah tetapkan jodoh kita dengan siapa . One fine day , bila dah tiba masa , pasti akan bertemu . Kalau nak cari pun , bukan sekarang . lepas spm tu boleh diterima kot tapi masih ada batas yang kita perlu jaga . hhmm , bersyukur sangat sebab aku dah tersedar dari 'kejahilan' dulu . erks , well kita belajar dari kesilapan kan ? dan alhamdulillah .

    Bagi aku , aku ada family yang support so do kawan2 :') mereka cukup untuk jadi reasons saya tersenyum hari2 . terpulanglah anda nak pikir apa2 . ini cuma pendapat , takkisah kalau ada yang taksetuju . hak masing kayy . chill babe . hehe

    Okay , itu sahaja . doakan PENTAKSIRAN TINGKATAN TIGA 20145 okayy . Straight A's 11A insyaaAllah . Teruskan usaha untuk kawan yang lain . #Ittizan1317 #Senior2017

    FUTURE
    PAST