profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • F I R S T T I M E
  • P I N D A H
  • N O T H I N G
  • Jamuan Akhir Tahun
  • Lawatan ke Putrajaya
  • The Story Of Us Part 2
  • Giveaway Duit Saku Dari BBL
  • Farazdaqerz 1315
  • TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by Anies
  • Giveaway 1.0 by ENA


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    A R C H A N G E L

    Tuesday, November 24, 2015 @ 12:03 AM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

    Ehem..Tetiba enn lately Aina rajiin post benda-benda merapu ni..Maaf ye, ni semua sebab pak cik Anon tu... haish


    Haha....Back to the topic..Seperti yang kalian semua dapat lihat dengan dua mata yang dikurniakan oleh Allah, ARCHANGEL..

    Well, apa maksud mak nenek ni?

    Haha, maksud dia..jeng jeng jeng..Archery Angel..Itu je maksud dia, tiada yang lain

    Kenapa tiba-tiba Aina cakap pasal benda ni?

    Sebab dengan nama yang di beri oleh sahabat Aina , Farisa Izzaty, Aina di bash habis-habisan..

    Kerana? Nama ni sama dengan nama baju batch seorang hamba Allah ni..heh..

    Sedih? Of course-lahh..Kawan sendiri main bash tanpa soal-siasat..Ras macam kena tembak dengan  meriam aje..

    Penat nak cerita Aina tunjuk je okay?





    Baiklah, alkisahnya begini... Dah kalau namanya kehidupan berasrama sudah tentu akan ada ukhuwah antara batch dan adatla buat tshirt rasmi batch kan? kan? 

    Jadi setelah diputuskan rekaannya..tibalah masa untuk mengutip nama-nama yang akan dijahit pada baju masing-masing. Aina bukan jenis yang nak letak nama pelik-pelik dekat baju maka Aina letak nama sendiri.. Nama sendiri lagi sedap kut..

    Satu petang, kawan Aina sedang membawa senarai nama tersebut untuk diserah kepada yang bertanggungjawab terhadap urusan ini.. Dia pun lalu la kelas Aina dan kebetulan Aina dan kawan Aina nak balik asrama.. Kami pun tengok la sekejap senarai tu, just tengok muka pertama bukannya belek pun..intai kat situ je.. Dah tersurat yang teratas itu dari kelas Aina dan itu senarai nama putera.. Tengok je la kan..

    Masa tengah tengok senarai tu Aina ternampak satu nama ni 'ARANGEL'.. Pelik tu memang pelik tapi Aina malas nak suarakan..Tapi cam ada chemistry dengan kawan Aina yang tengok sekali tu bila kami berak ke balik dia mempersoalkan maksud nama tu.. Sedang dia pun rasa aneh..And the question left without an answer.

    Few days then, Aina berhajat melihat setiap coretan anak-anak kelas dalam buku Aina... Jadi Aina serah buku Aina pada Farisa Izzaty who was sitting beside me.. Dia pun dengan senang hati melakar dan mencoret buku Aina... Aina belek la hasil kreativiti dia yang lawa tu.. She was quit creative you know..

    But then I saw a word that catched my eyes... 'Arcangel' was written under a drawing bow... Aina macam tertarik gila jadinya Aina pun nekad la nak guna perkataan tu...But Aina tukar kepada 'Archangel' sebab arc was like a mathematics term and I choose Arch for Archery... That's it.. And seriously Aina tak tahu menahu andai akan sama sebab Aina positif tak sama..Sebab Aina dah tengok kut..

    Aina tak tahu bila tapi suddenly benda nama ni kecoh seantrio batch.. Aina aneh dan tak tahu apa nak buat sebab Aina di bash tanpa mengetahui pangkal cerita..Just tiba-tiba je orang kata Aina kopipasta nama dia.. Walhal Aina tak pernah nampak lagi nama tu dia pakai..

    The confusion ends bila mana kelas Aina dapat perginlawatan ke Putrajaya as a gift for the most cleaned class throughout the year of 2015.. Dekat Masjid Putrajaya, semua budak putera tukar kepada baju batch dan Aina mengintai peluang untuk intai nama di baju dia.. Sambil menapak keluar masjid ke destinasi berikut Aina berjaya intai dan membuatkan Aina tergamam terkelu terkedu segala macam-macam lagi.. Rasa nak brek mengejut je dekat situ tapi Aina terus berjalan...Dan dah tentulah dalam kepala ni duk menerawang macam-macam dah.. That's it.. The real untold story.


    Haha, sangat lah lawak benda ni..Maaf, Aina tak terasa dengan perbuatan yang mengutuk menegeji Aina atas perbuatan kanak-kanak ini dan Aina maaf kan kawan-kawan Aina kerana Aina tahu tak ada faedahnya Aina nak berdendam ke terasa ke bermusuh...Mereka kawan Aina untuk selamanya dan tak tergamak Aina merosakkan persahabatan ini...

    Rasulullah urges us to forgive each others right?

    Kenapa tidak untuk Aina tak maafkan?

    Aina cuba jadi pemaaf, benda tu tak semua orang boleh buat..Kira nikmat terindah dan lucky la kalau dapat jadi pemaaf..Kalau payah sangat..Ingat satu benda..Allah Maha Pengampun..

    With that I end my writting with Assalamualaikum..ecewahh bajet speaker..haha


    FUTURE
    PAST