profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • A R C H A N G E L
  • F I R S T T I M E
  • P I N D A H
  • N O T H I N G
  • Jamuan Akhir Tahun
  • Lawatan ke Putrajaya
  • The Story Of Us Part 2
  • Giveaway Duit Saku Dari BBL
  • Farazdaqerz 1315
  • TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by Anies


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    2 K 1 6

    Thursday, December 31, 2015 @ 9:28 AM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

          Ehem..Punya lah lama Aina tak hapdet blog daku yang tak lawa mana ni..Haa, ni dah  masuk tahun baru semua duk sibuk azam barulah, apalah tapi adakah anda tidak menyedari bahawa bagi seorang Muslim, tahun baru anda telah pun berlaku 2 bulan yang lepas..Awal Muharam. Yep! Itu adalah tahun baru kita..Mengapa nak ikut budaya barat yang mengambil tarikh 1 JAN sebagai tahun baru? Mengapa tidak diikuti tarikh sebenar tahun baru kita iaitu 1 Muharam..?

         Aina, bukan nak bebel macam mak nenek yang tak tentu hala sebab tahu yang kalian akan rasa menyampah nak mati dengan ayat Aina dan assumed yang bukan-bukan, kan? kan?
    Haha, seriously Aina tak marah walau secebis pun. Aina tak halang kalia nak berjenaka tahun baru atau nak wisy tahun baru tepat jam 12 pagi..Just do it! But do please remember! Bear in your heart forever that our calendar, our new year starts on 1st Muharam ok?

        Macam yang Aina kata, Aina tak nak bebel. Maka Aina berhenti disini sahaja okay? Berazamlah ke arah kebaikan..Pada tahun Hijrah kita, Lakukanlah satu penghijrahan yang lebih baik dari tahun yang sebelumnya..Kalau rasa tak mampu nak hijrah yang hebat macam orang lain, cukup sekadar melakukan satu penghijrahan dalam melawan nafsu kita, okay? Jangan duk pandaing orang lain, you are meant to be yourself my dear. Everyone else is taken..

       With that, I end my speech..haha


    >Arch.Angel<

    FUTURE
    PAST