profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • AUGUST ANNIVERSARY GIVEAWAY
  • BLOCK
  • No comment
  • 2 K 1 6
  • A R C H A N G E L
  • F I R S T T I M E
  • P I N D A H
  • N O T H I N G
  • Jamuan Akhir Tahun
  • Lawatan ke Putrajaya


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    S U K A I T U F I T R A H

    Friday, September 16, 2016 @ 8:01 AM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

    Ehem.masih ingat lagi entry Aina yang ber'title'kan BLOCK tu? Ha, di sini ingin Aina rungkaikan kisah disebaliknya..Haha, bak kisah misteri pula.Ehem, sejak Aina kembali ke sekolah selepas peristiwa iu, Aina ada cuba untuk bertanyakan pada si dia yang block Aina tu tapi dia berkeras tak nak bagitahu Aina maka Aina pun buat tak layan.. Orang dh tak nak buat apa nak paksa kan? Aina pun teruskan kehidupan Aina macam biasa, Bangun awal pagi, sarapan, pergi sekolah, belajar, petang balik asrama rehat, malam prep study dan buat kerja sekolah dan begitulah rutin harian Aina..


        SEHINGGALAH......

    Digemparkan bahawa Aina ada hubungan dengan si dia sebab dia duk hantar nota dekat Aina tanya Aina okey ke tidak sewaktu Aina sakit, and well tahulahkan Aina ni kalau dah sakit tu buat apa pun tak betul dan Aina reply that note. Nampakla ketidakwarasan otak Aina berfungsi ketika itu. haha.Ditambah pula dia tegur Aina pasal Aina tak pakai handsock-nya and I was like 'kau siapa nak accused aku macam-macam?' Well, Aina jenis yang tak suka orang nak tegur Aina tapi dia tulis. Macam ada sesuatu yang dia nak cakap dekat Aina tapi tak lengkap. Yeah, something like that. Dan Aina ambil keputusan paling bodoh + tak waras = sengal dengan berjumpa dia dalam kelas. Well, I planned it to be a short + simple conversation dan Aina telah halau dia berkali-kali lepas Aina dah habis cakap but dia tak nak juga berganjak dan Aina tak tahu kenapa Aina tak berganjak and then we're caught! Dead meat! Checkmate! Dengan ex-crush+pengawas sekolah+'Abang' dia = Mampus aku!!

    After that, dia cerita kat Aina dia kena marah bagai dan Aina gelak je. Dalam hati ni nak je Aina cakap dekat dia "Aku dah halau kau tapi kau taknak keluar, sekarang apa jadi?" Tapi takdelah Aina nak cakap. Selepas itu, pada hari-hari yang mendatang Aina senyap je. Oh lupa, dia ada cakap nak chat dengan Aina waktu cuti Raya Haji ni tapi Aina tolak dan dia macam duk menegaskan dia nak juga chat dan Aina rancang untuk buat tak tahu. Cukupla, dia tu dahla budak baik dan Aina tak nak rosakkan lagi hidup dia tu. Dan memang Aina dah planned dari awal untuk tak berhubung langsung dengan dia memandangkan dia dah block Aina. 

    Curiosity kills the cat, dia cakap kat Aina dia akan terangkan kenapa dia block Aina dan siapa dia suka. Pada mulanya memang Aina nak tahu but bila Aina fikir balik, benda tu tak penting maka Aina ambil keputusan untuk tak nak ambil tahu supaya tiada peluang untuk kami behubung pada cuti kali ini..

    But, ended up dia chat juga, so Aina tak nak cerita panjang just baca jelah conversation ni.. ^_^

    Ayark! Lupa pulak yang Aina dah delete.. haha..

    Kesimpulannya dia cakap siapa dia suka tu adalah diri Aina dan kenapa dia block Aina sebab dia serius..Well, I kind of dah lama tahu dia suka Aina, takdalah dah lama tapi kira macam seminggu sebelum cuti gitu? Aina cakap dengan dia Aina tak nak bagi harapan dekat dia dan harap dia faham Aina dan Aina nak back to normal bila Aina perasan kewujudan dia sebagai ahli batch sahaja dan tak lebih dari itu dan berapa banyak dan laa... And dia cakap dekat Aina kalau itu yang terbaik, dia ikut je lepastu tiba-tiba dia cakap dia suka budak lainlaa.. Apa dia budak ni? Dalam hati rasa nak ketuk kepala sebab cakap macam keling tapi I kind of relieve sebab tak perlu nak rasa awkward bila jumpa dia..haha..Dan TAMAT.

    Heh, suka. Mudah dia datang kadang sukar untuk pergi bila kau tulus dan kadang senang untuk hilang bila kau tak layan. Fitrah  bagi setiap hambaNya even unuk binatang. Bagi Aina kalian boleh suka sesiapa sahaja dan tiada salah cuma perlu diurus dengan baik.Ya, Aina yakin kalian dah dengar dari ramai pihak cuma satu yang Aina nak kongsi sebab Aina dalam state yang tengah suka someone. Kalau suka, kau doa. Mudah. Kalau dia jodoh kau, minta disimpankan dan dipelihara. Tapi kalau bukan jodoh kau, minta dipelihara hati kau dan dia dan minta dijauhkan. Mudah? Aina sendiri pernah rasa dan kalian juga sedang atau pernah merasai... Sekian dari Aina yang masih anak kecil butuh (perlukan) bimbingan Yang Arif lagi Bijaksana. Wallahuialam.

    ASSALAMUALAIKUM & SALAM AIDILADHA

    KORBAN = QURBAN

    FUTURE
    PAST