profile affiliates memories refresh follow

disclaimer
about
Hello I'm Aniece Ayna. Currently living in Earth. Stll and forever young.
bold italic strike underline


chatting
let's talking



Dear Diary
archived

  • S U K A I T U F I T R A H
  • AUGUST ANNIVERSARY GIVEAWAY
  • BLOCK
  • No comment
  • 2 K 1 6
  • A R C H A N G E L
  • F I R S T T I M E
  • P I N D A H
  • N O T H I N G
  • Jamuan Akhir Tahun


  • Nuffnang
    kaching



    Arigatou
    big clap
    Template & design was made by Adam Faiz.
    Editting by Aniece Ayna Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



    D I A G N O S T I K

    Thursday, October 27, 2016 @ 9:44 PM | 0 Comment [s]

    \Assalamualaikum/

           With the intention to write maka kisah ini bermula...
    Jujur cakap Aina bukan budak pandai atau budak top score untuk setiap exam..

    Dan juga nak mengaku yang Aina sangat malas nak study..

    Bang! Kalau dapat bad result memang patut disalahkan Aina sebab tak nak study

    ESPECIALLY ADDMATH!


       Untuk diagnostik ni Aina mula set target. Nak masuk 5 Ibn Haitham 2017
    Yeah! Hanya sebab nak belajar addmath dengan Teacher Halidah.
    SO, a week efore exam Aina dah mula study dengan gigihnya... Boleh la nak cakap gigih tu.

    But still, Aina tak mengamalkan tradition stayed up sebab Aina akan bangun awal. Kalau bangun lambat 
    habislah satu haritu memang Aina mengamuk punya..haha

    Naik upper form lebih relaks sebab sehari satu subjek jadi kau tak perlu nak gelabah ada dua tiga
    subjek kau tak study lagi..

    Exam berjalan lancar walaupun ada kesukarannya di situ bila mana Aina tak habis baca atau Aina
    baca tapi tak ingat satu hapak pun.. Rules of student..normal la bagi budak pemalas macam Aina ni.

    So far, Aina dapat jawab dengan tenang walaupun

    PSI rasa macam ulama' tersesat aliran
    PQS macam I'm at nowhere at zaman tamadun Islam
    BM like duhh bangunan bersejarah yang sangat penting untuk dikekalkan
    BI was like creating your own story tralala~
    MM Ya Rabbi apa benda ruang sampel dan kesudahan peristiwa pula ni
    MT Seperti ku terhantuk dan kemudiannya amnesia  
    PHY mengira setiap apa jua perkara remeh dan mereka eksperimen yang tak diduga?
    CHE periodic table yang challenge nak mateyy.. plus eksperimen apakah dan mana satu neg dan positive?
    BIO failed lah Aina kalau nak jadi doktor satu hari nanti..ada yang  mati di tangan daku nanti
    BAT hafal karangan aje mampu dan balaghah be like "Imma no sasterawan stuff"
    SEJ sakit tangan daku menulis kisah sejarah yang bermakna dan moga dapat la full mark

    Sretttt..... tiba-tiba ada exam PJK dan PSK..

    Normal people of SMAPL akan buat tak kisah dan akan tidur di hari kejadian..apatah lagi nak buka 
    buku untuk membaca atau study subjek yang dua ini..

    BUT! Untuk puteri-puteri ITTIZAN yang sangatlah bersemangat waja berusaha gigih sampai stayed up untuk study subjek PJK! Hanya kerana kami tak mahu mengeciwakan guru kesayangan kami ni haa.

    Dan cikgu kami ni cakap kalau someone tu memang pandai. Even subjek remeh ni pun dia boleh score.

    Dan semua puteri bersemangat nak dapat top score..haha

    Putera? Mereka kisah apa.. Dapat kertas soalan terus tidur.. Jawab-jawab dengan penuh yakin dan 
    konpem salah.. bagi mereka itu semua tak penting tapi siapa tahu ia amat berguna bukan?

    Okay, sudahkan ceretera tentang DIAGNOSTIK ini.. Aina tak mahu tahu result Aina sampai keluar ranking

    Sebab?

    Sebab Aina memang tahu harapan untuk ke kelas 5 Haitham tahun depan layak dikuburkan dari awal lagi

    Kerana?

    Kerana Aina punya subjek science's stream punya result akan hancuss ditambah edmed yang meranap bak dilanda badai.

    Hailaa... Batani atau Razi sahaja harapan daku tahun depan.. 


    Baik lah.. disaat Aina rajin nak update post baru ditambah malas nak cerita panjang *malasnyamasihada
    maka Aina end-kan ceretera tak guna Aina di sini sahaja..

    P/S: Yang masih setia membaca..Aina tak taula apa yang menarik sebab takda satu benda pun ynag bisa menawan hati sang pembaca yang mungkin Aina rasa anda ini pelik orangnya..

    Bye bye.. Assalamualaikum!

    ^_^

    Lots of regard,
    ANIECE AYNA

    FUTURE
    PAST